Τρίτη 31 Μαΐου 2022

eTwinning έργο «CHILDREN VOICES & DIVERSE CHILDHOODS»- Απολογισμός

 


Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης: "Πολίτες του Κόσμου" (Θεματικός Άξονας: Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα) υλοποιήθηκε το ευρωπαϊκό eTwinning έργο «CHILDREN VOICES & DIVERSE CHILDHOODS» με θέμα την έκφραση των διαφορετικών παιδικών «φωνών», τον διαπολιτισμό και την ανοχή στη διαφορετικότητα από την πρώτη σχολική ηλικία μέχρι και το λύκειο. Σκοπός του σχεδίου δράσης ήταν η δημιουργία ενός δικτύου σχολείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Ιδρυτές του έργου ήταν το Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς και το Детска градина "Осми март" της Βουλγαρίας και μέλη εκπαιδευτικοί από το 4ο Νηπιαγωγείο Χρυσούπολης, το 2o  Δ.Σ Καβάλας, το 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής και το 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΑΥΡΟΥ ''Χρίστος Τσολάκης'' Αττικής.

Επιμέρους δράσεις που υλοποιήθηκαν ήταν:

  • Γνωριμία των εταίρων-παρουσίαση των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, διαχωρισμός σε διακρατικές ομάδες εργασίας.
  • Υλοποίηση δράσης με τίτλο: “Τι σημαίνει για εσένα το Φθινόπωρο;”, ενημέρωση του Twinspace του έργου (μήνες υλοποίησης Οκτώβριος- Νοέμβριος).
  • Διαδικτυακή συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών του Δ.Σ Νέας Καρυάς, του  Детска градина "Осми март" της Βουλγαρίας, του 4ου Νηπιαγωγείου Χρυσούπολης και του 2ου Δ.Σ Καβάλας (20-12-2021)
  • Υλοποίηση δράσης με τίτλο: “Τι σημαίνει για εσένα ο Χειμώνας;”, ενημέρωση του Twinspace του έργου (μήνες υλοποίησης Δεκέμβριος- Φεβρουάριος).
  • Ηλεκτρονική αποστολή ευχών/ χριστουγεννιάτικων καρτών από τα νήπια προς όλους τους εταίρους του έργου (20-12-2022).
  • Υλοποίηση έκθεσης των μαθητικών έργων- διάχυσης των αποτελεσμάτων.
  • Υλοποίηση διαδικτυακής ενδοσχολική επιμόρφωση- διασχολική διάχυση καλών πρακτικών  με θέμα τη συμπερίληψη και την εφαρμογή του εν λόγω έργου στο πλαίσιο του eTwinning έργου, στο πλαίσιο του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών Τριτοβάθμιου Ιδρύματος, διάχυση καλών πρακτικών μεταξύ των εταίρων του έργου με τη συμμετοχή όλων των ελληνικών σχολείων συνεργασίας και εκπαιδευτικών από το Δ.Σ Φιλίππων (1-2-2022).
  • Υλοποίηση δράσης με τίτλο: “Τι σημαίνει για εσένα η Άνοιξη;”, ενημέρωση του Twinspace του έργου (μήνες υλοποίησης Μάρτιος- Μάιος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου