Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Αλλαγή στον τρόπο δήλωσης των self-test και του εμβολιασμού για την είσοδο στη σχολική μονάδα

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 η δήλωση θα γίνεται στην πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/ στην οποία η σύνδεση θα γίνεται πάλι με τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet. Το σχολείο θα ενημερώνεται αυτόματα για τη δήλωση που έχει γίνει.

Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση στην πλατφόρμα του edupass.gov.gr:

α) οι γονείς/ κηδεμόνες των μαθητών που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου (η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά).

β) οι γονείς/ κηδεμόνες των μαθητών που έχουν κάνει αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) (η δήλωση αυτή θα γίνεται κάθε φορά που οι μαθητές κάνουν self-test, δηλαδή δύο φορές την εβδομάδα).

γ) οι γονείς/ κηδεμόνες των μαθητών που πρέπει να υποβληθούν σε rapid test, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο σε περίπτωση (πιθανών) θετικών κρουσμάτων (η δήλωση αυτή θα πρέπει να επαναληφθεί όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο).

Πατήστε εδώ για τις οδηγίες υποβολής δήλωσης στο edupass.gov.gr.

Γενικά υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι:

(α) οι μαθητές/τριες,

(β) το εκπαιδευτικό προσωπικό,

(γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου