Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning - 2η Δράση

    Έχουμε προχωρήσει πλέον στη δεύτερη δράση του ευρωπαϊκού μας προγράμματος. Στόχος μας είναι να γνωρίσουν τα νήπια διάφορους μύθους της Ευρώπης. Αρχικά κάθε νηπιαγωγείο πρέπει να παρουσιάσει στα άλλα νηπιαγωγεία ένα μύθο από τη χώρα του. 
    Εμείς διαλέξαμε το γνωστό μύθο του Αισώπου "Ο λαγός και η Χελώνα". Αφού πρώτα τον διαβάσαμε, γνωρίσαμε περισσότερα για τον δημιουργό του και εξηγήσαμε το βαθύτερο του νόημα σχετικά με τη δύναμη της θέλησης και τους στόχους που πρέπει να βάζει κάποιος στη ζωή του, τον δραματοποιήσαμε, τον ζωγραφίσαμε, τον παρακολουθήσαμε σε βίντεο, γράψαμε τις αντίστοιχες λέξεις, κατασκευάσαμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι σχετικά μ' αυτόν, στο τέλος στείλαμε ένα βίντεο στα Αγγλικά στους συνεργάτες μας από την Ευρώπη για να τον μάθουν και αυτοί. 
    Ήταν μία πολύ ευχάριστη, δημιουργική και εποικοδομητική διαδικασία, την οποία απόλαυσαν πολύ τα παιδιά!!!     

2 σχόλια:

  1. Νένα τι ωραίο πρόγραμμα και πόσο όμορφα το δουλεύετε!!!!Τα βιντεάκια καταπληκτικά!!!!!Συγχαρητήρια σε σένα και στα παιδάκια σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε πολύ Μαρία τα νηπιάκια μου κι εγώ για τα καλά σου λόγια !!! είναι πολύ ωραίο πρόγραμμα και τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα !!!
    Η συνέχεια του προγράμματος είναι μαγευτική !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή