Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Τα δικαιώματα των παιδιών

Σκοπός του προγράμματος  ήταν να  γνωρίσουν τα παιδιά  τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα
 Να γνωρίσουν και να αγαπήσουν  τον εαυτό τους και τους άλλους ,να καταλάβουν ότι ο καθένας μας  είναι ένας και μοναδικός άρα ξεχωριστός, να αποδέχονται τη διαφορά και τη διαφορετικότητα.
Να γνωρίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  παιδιά από άλλες χώρες
Να δουν και να αποδεχτούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και να καταλάβουν ότι και αυτά έχουν  ίσα  δικαιώματα.
Μέσα από τέτοιου είδους προγράμματα τα παιδιά αποκτούν θετική στάση  για τον κόσμο που τα περιβάλλει, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και καταλαβαίνουν ότι η αποδοχή της διαφοράς και της διαφορετικότητας είναι πολιτισμός.
Ξεκινήσαμε λοιπόν αυτό το όμορφο  ταξίδι με τι άλλο με το υπέροχο παραμύθι  Το χαρούμενο λιβάδι της Φυλλιώς Νικολούδη ,που μας δίνει με ένα μοναδικό τρόπο να καταλάβουμε και να αποδεχτούμε το διαφορετικό. Διαβάσαμε τον  Έλμερ τον παρδαλό ελέφαντα,  το υπέροχο βιβλίο της Κατερίνας Τζαβάρα έχω ένα μήνυμα για όλα τα παιδιά της  γης, τα δέκα  βιβλία  για τα δικαιώματα του παιδιού της Αλίξ  Καμπρέρα . Μιλήσαμε για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, φτιάξαμε τον ιστό της φιλίας, τα λουλούδια και την αλυσίδα της φιλίας, το δέντρο της αγάπης.

Ζωγραφίσαμε τα δικαιώματά μας και φτιάξαμε περιστέρια σύμβολο ειρήνης, γράψαμε, τραγουδήσαμε, διαβάσαμε, δημιουργήσαμε,  παρατηρήσαμε, νοιώσαμε ενθουσιασμό, αισιοδοξία για το μέλλον, σεβασμό για όλα τα παιδιά, χαρά και θέληση για βοήθεια !!!    


ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ by Slidely Slideshow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου