Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ταξίδι στο διάστημα !!!

         Το θέμα μας μαγευτικό και το ενδιαφέρον των παιδιών μεγάλο!
     Στόχος μας είναι να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους να γνωρίσουν τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, να εμπλουτίσουν τις υπάρχουσες γνώσεις και να κατακτήσουν νέες.
o   Όπως κάθε φορά αρχικά έγινε διερεύνηση γνώσεων όπως, τι ξέρουμε και τι θέλουμε να μάθουμε .
o   Χωριστήκαμε σε ομάδες και εργαστήκαμε ομαδοσυνεργατικά.
o   Χρησιμοποιήσαμε εποπτικό υλικό όπως βιβλία, εικόνες από το διάστημα  και πήραμε πληροφορίες από το διαδίκτυο για το ηλιακό μας σύστημα.
o   Κατασκευάσαμε πυραύλους, γίναμε αστροναύτες και ταξιδέψαμε στους πλανήτες.
o   Ασχοληθήκαμε με τον ήλιο σε προηγούμενο σχέδιο εργασίας, τον γνωρίσαμε και καταλάβαμε τη χρησιμότητά του για το ηλιακό σύστημα γενικότερα αλλά και για τον δικό μας πλανήτη.
o   Συζητήσαμε για την έννοια της βαρύτητας, για τον Νεύτωνα και πώς αυτός ανακάλυψε τη βαρύτητα.
o   Ακούσαμε  το τραγούδι "Το ηλιακό μας σύστημα" κι έτσι γνωρίσαμε τα χαρακτηριστικά του κάθε πλανήτη, τη θέση του και το μέγεθός του. Κάναμε συγκρίσεις μεγεθών (μεγαλύτερος, μικρότερος, ίσος)
o   Παίξαμε με τις καρτέλες (έχω – έχεις), που πήραμε από το blog της Τάνιας και κάναμε το ηλιακό μας σύστημα που διακοσμεί το νηπιαγωγείο μας.
o   Μετρήσαμε αντίστροφα, παρακολουθήσαμε την εκτόξευση πυραύλων στο διάστημα από το διαδίκτυο και είδαμε το δικό μας πλανήτη από ψηλά.
o   Ακούσαμε το τραγούδι πάμε φεγγάρι μου από την παιδική χορωδία Δ. Τυπάλδου.
o    Αναφερθήκαμε στον μαγνητισμό και είπαμε ότι η γη συμπεριφέρεται σαν ένας τεράστιος μαγνήτης. Όμως με το θέμα του μαγνητισμού θα ασχοληθούμε σε άλλο σχέδιο εργασίας.
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ by Slidely Slideshow

3 σχόλια:

  1. Καταπληκτική προσέγγιση, τέλειες δραστηριότητες,τι να πω για την παρουσίαση !!!!! Πραγματικά ένα μεγάλο Μπράβοοοοοοοοοοοοοο !!!!!!!!!!!!! ένα είναι σίγουρο ,ξέρω καλά που θα κοιτάξω ,όταν κάνουμε διάστημα.... σας ευχαριστούμε !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπουδαία παρουσίαση, εξαιρετικές δραστηριότητες. Μπράβο, μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή